Urmeaza la IBStv:

FIE 2017 / Concert Alexandra Dariescu

alexandra-dariescu-e1493757677415

Celebra pianistă Alexandra Dariescu, născută la Iasi, va susține un concert în cadrul Festivalului Internațional al Educației 2017. Concertul va avea loc pe 24 mai, de la ora 19.30, pe scena din fața Palatului Culturii. Artista va concerta împreună cu Orchestra Filarmonica de Stat Iasi / Iasi Philharmonic, Romania și alături de dirijorul Gabriel Bebeșelea.

Alexandra Dariescu a fost recent inclusă de presa de specialitate în rândul cel 30 de pianiști sub 30 de ani care vor avea o carieră spectaculoasă. Artista, un copil minune al muzicii clasice și al pianului, a susținut concerte apreciate de public la Royal Albert Hall în Londra (unde a fost prima pianistă româncă care a susținut un concert) sau la Carnegie Hall in New York, captivând publicul cu ușurința interpretării perfecte.

Alexandra Dariescu a ajuns să cânte cu marile orcheste din Europa, în special cu Orchestra Regală, în Londra, unde și-a definitivat studiile, făcând inclusiv masteratul. La vârsta de 20 de ani, tânăra româncă avea deja primul concert în America.

Unul dintre cei mai mari pianiști ai lumii, Andras Schiff, a ascultat-o pe artistă și a fost profund impresionat de tehnica sa, invitând-o la Carnegie Hall, unde a concertat în 2012. Românca a colaborat și cu dirijori faimoși, precum Christopher Warren-Green, music director& conductor la London Chamber Orchestra, și Charlotte Simphony, care a dirijat muzica atât la nunta prințului William, cât și la cea a prințului Charles cu Camilla Parker Bowles sau la sărbătorirea de 80 de ani a reginei Marii Britanii.

INFO

www.fieiasi.ro

www.facebook.com/festivaliasi

SURSA

Din aceasi categorie

Frumosul și bestia

Coruri din opere

Cântăm bucuria

Scaunul din strană

Nici un comentariu

Heeiii....te asteptam la TOP TeenMania!
Heeiii....te asteptam la TOP TeenMania!